Συντήρηση κήπου

Η ομορφιά βρίσκεται στο χρώμα ...

Δίνουμε ανάσα στον κήπο σας ...

Η συντήρηση του κήπου και του μπαλκονιού αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την διατήρηση της ομορφιάς και της υγείας των φυτών σας. Αν και μπορεί να φαίνεται απλή διαδικασία, η συντήρηση απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα για να προστατευθεί η ζωή των φυτών αλλά και ο ίδιος ο εξωτερικός χώρος από ανεπιθύμητες επιπτώσεις όπως ασθένειες, ζιζάνια κι άλλα προβλήματα.

Η συντήρηση του κήπου ή του μπαλκονιού σας είναι μία πολυσύνθετη και πολυδιάστατη διαδικασία. Ανάλογα με την εποχή, οι ανάγκες των φυτών σας μεταβάλλονται, απαιτώντας διαφορετικές πρακτικές φροντίδας. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η διαφορά μεταξύ της φροντίδας των φυτών το καλοκαίρι και το χειμώνα. Το καλοκαίρι, πρέπει να είστε προσεκτικοί με το πότισμα, την απομάκρυνση των ζιζανίων και την προστασία από τον ήλιο και τους καύσωνες. Αντίθετα, το χειμώνα τα φυτά χρειάζονται προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

συντήρηση κήπου κηπουροτεχνική 2

Κηπουροτεχνική

Το όνομά μας είναι εφάμιλλο των υπηρεσιών και της ποιότητας που δίνουμε στους πελάτες μας !

Μελέτη & σχεδίαση κήπου

Η δημιουργία ενός κήπου δεν είναι απλώς η φύτευση λουλουδιών και δέντρων. Είναι η τέχνη της διαμόρφωσης ενός λειτουργικού και καλαίσθητου "πράσινου πνεύμονα" ...

Κοπή & κλάδεμα δέντρων

Το κλάδεμα και η κοπή των ψηλών δέντρων είναι εργασίες που απαιτούν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και εξοπλισμό ...

Συντήρηση κήπου

Η συντήρηση του κήπου και του μπαλκονιού αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την διατήρηση της ομορφιάς και της υγείας των φυτών σας ...

Η συντήρηση ενός εξωτερικού πράσινου χώρου περιλαμβάνει πολλές βασικές εργασίες, οι οποίες μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του κήπου και τις φυτικές ειδικότητες. Ορισμένες βασικές και πολύ σημαντικές εργασίες είναι το πότισμα, το σκάλισμα, το κλάδεμα, η λίπανση των φυτών κι άλλες:

Έλεγχος και ρύθμιση αυτόματου ποτίσματος

Η διαδικασία του ελέγχου και της ρύθμισης του αυτόματου ποτίσματος αποτελεί σημαντική εργασία συντήρησης κήπου. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει ότι τα φυτά λαμβάνουν τον απαιτούμενο όγκο νερού, βελτιώνοντας την υγεία και την ανάπτυξή τους. Κατά την διαδικασία αυτή, πραγματοποιείται έλεγχος των αισθητήρων υγρασίας του εδάφους και των προγραμματισμένων χρονικών διαστημάτων ποτίσματος. Μέσω αυτών των δεδομένων, προσαρμόζονται οι ρυθμίσεις του συστήματος ποτίσματος, ώστε να παρέχεται η κατάλληλη ποσότητα νερού σε κάθε φυτό.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας ελέγχεται η κατάσταση των ακροφυσίων και των σωλήνων, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές και απώλειες νερού. Με τη συνεχή παρακολούθηση και ρύθμιση του αυτόματου ποτίσματος, εξασφαλίζεται η αποδοτική και οικονομική χρήση του νερού.

Σκάλισμα

Αρχικά, με το σκάλισμα απομακρύνουμε τα ζιζάνια. Επιπλέον, βελτιώνουμε τη δομή του εδάφους και ενισχύουμε την ανάπτυξη των ριζών. Ένας επιπλέον σημαντικός λόγος για το σκάλισμα του εδάφους είναι η βελτίωση του αερισμού σε αυτό. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν και να απορροφούν εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

συντήρηση κήπου κηπουροτεχνική 3
συντήρηση κήπου κηπουροτεχνική 1

Κλάδεμα

Το κλάδεμα των θάμνων και των δέντρων είναι μία ακόμη σημαντική διαδικασία στη συντήρηση του κήπου. Με το κλάδεμα αφαιρούνται τα περιττά κλαδιά και βελτιώνεται η δομή των φυτών. Αυτό επιτρέπει στο φως και στον αέρα να φτάνουν στα εσωτερικά μέρη των φυτών, βελτιώνοντας έτσι τη φωτοσύνθεση και την ανάπτυξή τους.

Λίπανση και καταπολέμηση παράσιτων

Η λίπανση, το ψέκασμα και η φυτοπροστασία αποτελούν σημαντικά μέρη της συντήρησης του κήπου. Μέσω της διαδικασίας της λίπανσης, τα φυτά λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Επιπλέον, το ψέκασμα και η φυτοπροστασία αποτελούν σημαντικό μέρος της συντήρησης, καθώς προστατεύονται από ασθένειες και επιθέσεις εντόμων, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και την ανάπτυξή τους.

Κοπή Χλοοτάπητα

Το κούρεμα του χλοοτάπητα (γκαζόν) είναι επίσης μία σημαντική εργασία. Η φροντίδα και η συντήρηση του εστιάζει κατά κύριο λόγο στο κατάλληλο κούρεμα, το οποίο είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η άριστη εμφάνισή του και η αντοχή του έναντι των ζιζανίων, των ασθενειών.

Ανάλογα με το είδος και την ποικιλία του χλοοτάπητα, το πρώτο κούρεμα γίνεται όταν το χρώμα του είναι έντονα πράσινο και το μήκος του έχει ξεπεράσει τα έξι με οκτώ εκατοστά. Την Άνοιξη, ο χλοοτάπητας συνήθως αναπτύσσεται πιο γρήγορα, επομένως θα πρέπει να τον κόβουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάπτυξή του γίνεται πιο αργή, ενώ μετά το φθινόπωρο, ο ρυθμός ανάπτυξής του αυξάνεται ξανά, για να μειωθεί πάλι το χειμώνα και να διακοπεί τελείως όταν έρθουν οι πρώτοι παγετοί.

Καθαρισμός φύλλων/Βοτάνισμα

Τέλος, ο καθαρισμός/αφαίρεση των ξερών φύλλων και κλαδιών, καθώς και το βοτάνισμα, σημαντικές διαδικασίες που συμβάλλουν στην υγεία και την αισθητική του περιβάλλοντος. Αφαιρώντας τα ανεπιθύμητα φύλλα, διατηρούνται τα φυτά μας υγιή. Το ίδιο ισχύει και για τα ξερά κλαδιά. Το βοτάνισμα (ξεχορτάριασμα) απαλλάσσει το έδαφος από αγριόχορτα, τα οποία αν παραμείνουν, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη των φυτών, απορροφώντας τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους. Με την τακτική καθαριότητα και το βοτάνισμα, διατηρείται η άρτια κατάσταση και η υγεία του κήπου, διευκολύνοντας την ανάπτυξη των φυτών και δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Φύτευση νέων φυτών

Η ανανέωση των εποχικών φυτών και η φύτευση νέων αποτελούν σημαντικές διαδικασίες στον κήπο που ενισχύουν την αισθητική του και προσθέτουν φρεσκάδα στο περιβάλλον. Η αντικατάσταση των φυτών που έχουν φθαρεί ή έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους με νέα, εποχικά φυτά βελτιώνει την εμφάνιση του κήπου και διατηρεί την ποικιλία των φυτών. Κατά τη διαδικασία αυτή, επιλέγουμε ποικιλίες που ταιριάζουν στο εδαφικό και κλιματικό μας περιβάλλον. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες τους για νερό, φως και χώρο, καθώς και το μέγεθος που θα αποκτήσουν όταν μεγαλώσουν.

 

συντήρηση κήπου κηπουροτεχνική 4

Κατάλληλες εποχές για τη φύτευση νέων φυτών εξαρτώνται από το είδος και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, με προσοχή στην περίοδο που είναι οικείο για την ανάπτυξή τους. Με την ενίσχυση του κήπου με νέα φυτά, δημιουργείται ένας χώρος που ανανεώνεται και εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας μία ευχάριστη αίσθηση αναζωογόνησης.

Η Κηπουροτεχνική προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία συντήρησης κήπου που εξασφαλίζει την αρμονική ανάπτυξη και την υγεία των φυτών σας. Καθώς η φύση των φυτών αλλάζει ανάλογα με την εποχή, ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις ανάγκες, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε κάθε εποχή του χρόνου. Με την Κηπουροτεχνική, ο κήπος σας παραμένει πάντοτε μία όαση ευεξίας και ομορφιάς.

Ποιότητα εργασιών

Παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες με εγγυημένα αποτελέσματα.

Άμεση εξυπηρέτηση

Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Καινοτομία

Κάθε έργο μας είναι μοναδικά σχεδιασμένο για τον πελάτη.